إبحث عن شريك العمر
عن ماذا تبحث ؟
العمر بين
و
 

الدليل الشامل لـ استراتيجيات التوفير عشان تتجوز في مصر

كتير من الشباب والبنات في مصر بيحلموا بالزواج، لكن تكاليفه اللي بتزيد كل يوم ممكن تخلي الحلم ده صعب. لو أنت أو أنتِ نفسي اتجوز بس محتاج تعرف إزاي توفر، المقال ده هيوريك الحلول العملية عشان تقدر تحقق حلمك من غير ما تكسر ظهرك.

بجد، موضوع الزواج وتكاليفه بقى بيقلق شباب كتير أوي في مصر. كل واحد أو واحدة بيقول نفسي اتجوز وألاقي بنت الحلال أو العريس المحترم، بس أول سؤال بيجي في باله هو أعمل إيه في المصاريف؟ فين الحق أجمع كل الفلوس دي؟ المسألة دي خلت ناس كتير تاجل فكرة الارتباط، وممكن كمان تزود الخوف من الفشل الزوجي قبل ما يبدأ من كتر الضغط المادي. عشان كده، الدليل الشامل لـ استراتيجيات التوفير عشان تتجوز في مصر ده هيساعدك تعرف إزاي ممكن تخلي حلمك حقيقة.

أول حاجة لازم نفكر فيها هي تبسيط جهاز العروس. والله، مش لازم كل حاجة تكون جديدة ومن أغلى الماركات. ممكن نركز على الأساسيات والجودة مش على الكمية المبالغ فيها. فيه أفكار كتير لترشيد المصاريف، زي مثلاً شراء الأجهزة الضرورية بس وتأجيل الكماليات، أو البحث عن عروض وتخفيضات. كمان، ممكن العروسة تشارك في اختيار بعض الحاجات العملية اللي هتفيدها بجد، بدل ما تشتري حاجات مش هتستخدمها كتير.

لما بنتكلم عن الزواج في الإسلام وشروطه، بنلاقي إن الدين بيحث على التيسير وعدم المغالاة. المهر الخفيف والاحتفال البسيط كانوا دايماً من أساسيات الزواج المبارك. للأسف، اتجاهات الزواج الحديثة أحيانًا بتدفع الشباب للمبالغة والتقليد الأعمى، وده بيخلي التكاليف تزيد بشكل مش معقول. ياريت نرجع تاني للقيم اللي بتشجع على البساطة، وعايز أعرف إزاي نقدر نطبق ده في مجتمعنا دلوقتي؟ الحل إننا نبدأ بنفسنا ونغير طريقة تفكيرنا.

من أهم الاستراتيجيات لتقليل التكاليف هي تنظيم الفرح نفسه. بدل ما نعمل فرح أسطوري في قاعة غالية، ممكن نفكر في حفلة بسيطة في البيت أو في مكان مفتوح بتكلفة أقل. كمان، فستان الفرح مش لازم يكون إيجاره بمبلغ خيالي، فيه محلات كتير بتوفر فساتين شيك بأسعار معقولة، أو حتى تأجير الفستان لفترة قصيرة. حتى موضوع الأكل والحلويات، إزاي الطريقة اللي ممكن نقلل بيها المصاريف دي؟ ممكن نعتمد على أكل بيتي أو بوفيه صغير بدل من الولائم الضخمة. المهم إننا نركز على بهجة المناسبة ووجود الأهل والأصحاب، مش على المظاهر اللي بتكلفنا كتير. جهاز العروس مثلاً، لو فكرنا فيه كأشياء أساسية للبيت الجديد مش كعرض للماركات، هنوفر كتير.

كمان، لازم الشاب والبنت يتفقوا مع بعض من الأول على ميزانية واقعية ومحددة. ضروري الصراحة والشفافية في الموضوع ده عشان ماحدش يحس إنه لوحده بيشيل الحمل. لو سمحت، فكروا في حلول مبتكرة. مثلاً، فين الاقي مصور كويس بسعر معقول؟ أو إزاي اتجوز من غير ما أحس إني بدأت حياتي بديون؟ البحث على الإنترنت وعمل مقارنات بين الأسعار ممكن يوفر كتير. الزواج في الإسلام وشروطه بتعلمنا الصبر والتخطيط، وده لازم نطبقه في كل خطوات الزواج.

ماتخليش الضغوط الاجتماعية تمنعك من تحقيق حلم الزواج. بجد، الأهم هو بناء أسرة سعيدة قائمة على الحب والتفاهم، مش على حجم الفرح أو قيمة جهاز العروس. اتجاهات الزواج الحديثة بدأت تتجه نحو التبسيط والاحتفالات الأصغر والأكثر حميمية، وده ممكن يكون بداية كويسة لينا في مصر. كل واحد فينا محتاج يبدأ بنفسه عشان نغير ثقافة المغالاة في الزواج.

عدد الزيارات
67

مقالات مشابهة


أعضاء مقترحين
miss dodo
/ 21

أريد زواج عادي
خلينا بالحب نواصل
/ 46

أريد زواج عادي , تعدد
عيشوش26
/ 27

أريد زواج مسيار , عادي , تعدد
جابر ال عذبة
/ 38

أريد زواج عادي
هيام369
/ 20

أريد زواج عادي , مسيار
نزار-1984
/ 41

أريد زواج عادي
Faryal
/ 29

أريد زواج عادي
Abdoo 86
/ 39

أريد زواج عادي
nissa28
/ 29

أريد زواج مسيار , عادي
حاتم31
/ 32

أريد زواج عادي
ليالي دافيئ
/ 26

أريد زواج عادي , مسيار
احمد 1986-الإمارات
/ 39

أريد زواج عادي
Oumaima126
/ 25

أريد زواج عادي , مسيار
adnan aljohani
/ 44

أريد زواج عادي , مسيار
tfarah
/ 37

أريد زواج مسيار
Al Sayed Eid
/ 37

أريد زواج عادي , مسيار , تعدد
Fatima Zahra26
/ 26

أريد زواج عادي
Hamadi60
/ 66

أريد زواج عادي , مسيار
zenu
/ 42

أريد زواج عادي
عنتر-1971
/ 50

أريد زواج عادي
Syahnaz27
/ 28

أريد زواج عادي , تعدد
Dulvin
/ 68

أريد زواج مسيار , عادي
ساريتا-29
/ 31

أريد زواج عادي
Karim77
/ 35

أريد زواج عادي , مسيار , تعدد
asil-1970
/ 56

أريد زواج عادي , تعدد
محمود حسين1993
/ 32

أريد زواج عادي
Sany44
/ 43

أريد زواج عادي
حسام محمد-1975
/ 50

أريد زواج عادي
nassira-27
/ 27

أريد زواج عادي
محمد حبيب ابراهيم
/ 60

أريد زواج عادي
المزيد...