إبحث عن شريك العمر
عن ماذا تبحث ؟
العمر بين
و
 

صوت القلب الحائر و حكايات البحث عن الزواج في زمننا

في كل بيت ومجتمع، بتتردد نفس الأسئلة والهموم: عايزة اتجوز، فين اروح، وازاي الاقي شريك حياتي؟ ظاهرة اجتماعية بنعيشها كل يوم، مليانة قصص وأمنيات حقيقية من قلب ناسنا.

مين فينا مسمعش جملة: 'عايزة اتجوز'؟ أو 'عايز اتجوز'؟ دي مش مجرد رغبة فردية، دي ظاهرة اجتماعية بتطرح نفسها بقوة في مجتمعنا. كتير من الشباب والبنات بيلاقوا نفسهم في حيرة قدام سؤال واحد:
'ازاي الطريقة؟' 'فين الاقي بنت الحلال؟' 'فين الحق ألاقي حد محترم؟' الأسئلة دي، رغم بساطتها، بتخبّي وراها رحلات بحث طويلة، أمل وأحياناً إحباط.


مريم، بنت في أواخر العشرينات، بتشتغل في شركة محترمة في القاهرة، بتقول وهي بتنهد: 'والله، نفسي الاقي عريس كويس. بدور على عريس بقى لي سنين، وكل مرة بتصدم. نفسي أتجوز وأعمل أسرة، بس فين؟ فين اروح؟ بجد، الحل إيه؟' كلام مريم ده مش غريب، ده صوت بيتردد في بيوت كتير. مصطفى، مهندس شاب من صور، بيشاركها نفس الشعور: 'أنا عايز واحدة كويسة، بنت الحلال اللي أقدر أكمل معاها حياتي. ازاي ألاقيها في وسط زحمة الدنيا دي؟ محتاج حد محترم، بس المشكلة فين ألاقي اللي زيي؟'.


الرحلة دي، اللي ممكن نسميها قصتي مع الزواج، مش مقتصرة على منطقة أو طبقة معينة. ناس كتير بتحاول تلاقي حلول، البعض بيلجأ للأهل والمعارف، وناس تانية بتفكر في حلول أوسع. 'ياريت لو سمحت ألاقي بسرعة، الوقت بيعدي' دي جملة بنسمعها كتير من بنات وشباب في سن الزواج. في ناس بدأت تفكر خارج النطاق الضيق، 'ممكن الاقي زواج في تونس العاصمة؟ يمكن يكون في فرص هناك أحسن؟' ده سؤال بيطرحه البعض، مع انتشار الأخبار عن تنوع الفرص في دول عربية تانية.


الإنترنت بقى ملاذ للكتير، بس مش الكل بيعرف ازاي يستغله صح. 'ازاي الاقي اللي بجد؟' ده سؤال مهم، لأن مش كل المواقع والمنصات جدية. الناس محتاجة تعرف فين الاقي شريك حياتي اللي بجد، اللي مش بيلعب أو بيضيع وقت. الهدف في النهاية هو الوصول لـ عقد الزواج، اللي بيمثل بداية حياة جديدة، مليانة بالاستقرار والأمان. رحلة البحث عن الزواج هي رحلة أمل وتحدي، لكنها بتفضل دايماً من أهم وأصدق الرغبات الإنسانية.

عدد الزيارات
108

مقالات مشابهة


أعضاء مقترحين
the optimiste
/ 29

أريد زواج عادي
waleed-kh
/ 40

أريد زواج تعدد
racha2000
/ 25

أريد زواج عادي
نوح أيت
/ 36

أريد زواج عادي , مسيار , تعدد
Abeer-1973
/ 52

أريد زواج عادي
عمر الجاف
/ 41

أريد زواج مسيار , عادي , تعدد
ساريتا-29
/ 30

أريد زواج عادي
faizullahfaizy
/ 25

أريد زواج عادي
tfarah
/ 37

أريد زواج مسيار
عبدالله معالي
/ 27

أريد زواج عادي
Sallya
/ 25

أريد زواج عادي
فوسين
/ 36

أريد زواج تعدد
soso di
/ 29

أريد زواج عادي , مسيار
Hamadi60
/ 65

أريد زواج عادي , مسيار
zenu
/ 42

أريد زواج عادي
Tosan
/ 43

أريد زواج عادي
Syahnaz27
/ 27

أريد زواج عادي , تعدد
خلينا بالحب نواصل
/ 46

أريد زواج عادي , تعدد
فاتي فاتي-25
/ 24

أريد زواج تعدد , عادي , مسيار
Adel 987
/ 50

أريد زواج عادي , مسيار
sosoc
/ 29

أريد زواج عادي , تعدد , مسيار
Nizar Amer
/ 63

أريد زواج مسيار , تعدد
مروا-33
/ 33

أريد زواج مسيار , عادي , تعدد
Ahme-1992
/ 33

أريد زواج مسيار , تعدد
hannah222
/ 28

أريد زواج عادي
syed83
/ 42

أريد زواج مسيار , تعدد
Maghrebiya
/ 42

أريد زواج عادي , مسيار , تعدد
hakou-38
/ 37

أريد زواج عادي
Zainab 28
/ 27

أريد زواج عادي
MOAZ-1981
/ 45

أريد زواج عادي
المزيد...