والله يا جماعة الواحد بجد بيشوف حاجات غريبة اليومين دول. كنت قاعد في البيت في أسيوط وبقول لنفسي عايز اتجوز واستقر زي أي شاب، وفكرت إني أجرب أدور على شريكة حياتي من خلال المواقع اللي بنسمع عنها. دخلت ولقيت ملف شخصي جذاب وكلام يخلي أي حد يصدق، وكنت بقول ياريت ألاقي اللي تريح قلبي وتكون بنت الحلال اللي بجد. فضلت أكلمها فترة طويلة وكنت فاكر إني خلاص وصلت، بس اتصدمت لما اكتشفت إن كل ده كان تمثيلية عشان يبتزوني.
الموضوع ده خلاني أقرأ كتير في احصائيات الزواج اللي بتحذر من الأشكال دي من التعاملات، وفهمت إن الواحد لازم يكون واعي جداً عشان يقدر تجنب المحتالين اللي بيستغلوا طيبة الناس. أنا كنت غشيم وبقول لنفسي ازاي الطريقة اللي ممكن ألاقي بيها واحدة كويسة من غير ما أقع في فخ، وللأسف التجربة دي علمتني إن النت مش دايما مكان آمن للكل. شفت مواقف كتير مشابهة بتسبب خلافات عائلية بعد ما الناس بتدخل في دوامة الابتزاز أو النصب.
أنا بكتب لكم الكلام ده عشان محدش يقع في نفس غلطتي. لو بتسأل فين اروح أو فين الاقي حد محترم، لازم تاخد بالك وتعرف إن لالة مولاتي والمنصات التانية دي محتاجة صبر وحذر شديد. أنا دلوقتي بقيت بسأل نفسي ازاي اتجوز بطريقة تضمن لي حقي وتكون بعيدة عن الناس اللي بتدور على استغلال مشاعر الشباب. بجد يا جماعة، مفيش حاجة تستاهل إنك تدي أمانك لحد متعرفوش، والحمد لله إنها جت على قد كده، لكن غيري خسر كتير.
كل اللي بدور عليه دلوقتي هو الأمان، ومحتاج حد محترم يقدر القيمة الحقيقية للبيت والأسرة. الواحد بقى بيخاف من أي حد يقوله أنا بدور على عريس أو أنا بدور على عروسة من غير ما يتأكد من كل حاجة ألف مرة. يا ريت كل شاب بيسمعني ياخد باله، وميخليش العشم الزيادة يخليه يغفل عن الحقيقة، لأن الدنيا لسه فيها ناس كويسة، بس لازم ندور في الأماكن الصح وبطريقة واعية.