إبحث عن شريك العمر
عن ماذا تبحث ؟
العمر بين
و
 

جواز العرفي والمسيار بيضيع حقوقك ولا بيحميها في القانون

ناس كتير بتسأل عن حقيقة الزواج العرفي والمسيار وازاي تضمن حقها من غير ما تقع في مشاكل قانونية تهدد مستقبلها.

بجد الواحد بقى بيسمع قصص كتير عن الجواز اللي بيتم بعيد عن الأوراق الرسمية والناس بتسأل هو ده صح ولا غلط. فيه ناس بتقولي محتاج حد محترم يفهمني فين الحق في قصة زواجي العرفي، والأسئلة بتكتر لما الموضوع يخص الشروط في الزواج اللي ممكن تضيع في لحظة لو مفيش توثيق رسمي. أنا نفسي الاقي بنت الحلال اللي أعيش معاها بالحلال، بس ساعات الظروف بتخلي الواحد يفكر في حلول تانية زي الزواج المسيار، بس هل ده بيحمي حقوق الطرفين في الإسكندرية ولا بيفتح باب للمشاكل؟

عايزة اعرف هو بجد فيه فرق كبير بين العرفي والمسيار من الناحية القانونية؟ القانون المصري واضح جداً، والزواج اللي مش متوثق رسمياً بيخلي الزوجة هي اللي بتدفع التمن في الآخر. لما تيجي واحدة تسألني عايزة اتجوز عرفي عشان ظروفي، بقولها خدي بالك لأنك بتتنازلي عن حقوق كتير. الجواز مش مجرد كلمة، ده رباط مقدس لازم يكون ليه سند قانوني عشان لو حصل أي خلاف، تقدري تاخدي حقك بالقانون. فيه بنات كتير بتدور على عريس، وبدل ما تركز على صفات الزوجة الصالحة اللي تخلي البيت سعيد، بتلاقي نفسها غرقانة في دوامة إثبات النسب أو حقوق النفقة.

لو سمحت قبل ما تاخد خطوة زي دي، فكر كويس. ممكن تتواصل معانا على موقع زواج عشان تعرف ازاي تبني علاقة صحية وموثقة بعيداً عن المخاطر القانونية. الناس بتسأل كتير فين اروح عشان أضمن مستقبلي، والحل هو العقد الرسمي اللي بيحفظ كرامة كل طرف. لو عاوز تبدأ حياة جديدة، خليك في المضمون وابعد عن الطرق اللي بتخليك تعيش في خوف وقلق من بكرة. ياريت الكل يفهم إن توثيق الجواز هو أول خطوة في طريق الاستقرار الحقيقي اللي بيحمي البيت من أي عواصف قانونية.

ازاي الطريقة اللي تضمن بيها حقك؟ الموضوع بسيط لو اتبعت الأصول. محتاج حد فاهم وقانوني يوجهك، بلاش تندفع ورا كلام مش مدروس. فيه ناس بتقولي والله أنا ندمت على الجواز العرفي لأنه ضيع سنين من عمري، فبلاش تكون أنت الضحية الجاية. بدور على استقرار، يبقى لازم تختار الطريق اللي يرضي ربنا والقانون. ممكن تدخل هنا للزواج الحلال وتشوف تجارب ناس نجحت في بناء بيوتها على أسس سليمة من غير ما يضطروا يخبوا أي حاجة عن المجتمع أو القانون.

عدد الزيارات
11

مقالات مشابهة


أعضاء مقترحين
مرمر-40
/ 40

أريد زواج عادي
wwwww2003
/ 23

أريد زواج عادي
lina12-المغرب
/ 29

أريد زواج عادي
محمدي30
/ 30

أريد زواج مسيار
lily-28
/ 27

أريد زواج تعدد
black dragon34
/ 34

أريد زواج عادي
wasfk228
/ 26

أريد زواج عادي
العطا العيدي
/ 42

أريد زواج تعدد , مسيار
غااال
/ 22

أريد زواج عادي
HEMO31
/ 31

أريد زواج عادي , مسيار
دودو-26
/ 25

أريد زواج مسيار , تعدد , عادي
عبدالرحمن النهاري
/ 18

أريد زواج تعدد , مسيار , عادي
amy_ami
/ 30

أريد زواج عادي
Ammarsapa
/ 27

أريد زواج عادي
شهرزاد-1979
/ 47

أريد زواج عادي
Aziz 2001
/ 25

أريد زواج عادي
سامسونج
/ 19

أريد زواج مسيار
n2nx4
/ 20

أريد زواج عادي
Maggie stasha
/ 25

أريد زواج عادي
saltan001
/ 22

أريد زواج مسيار
dayo-23
/ 22

أريد زواج عادي
2004mohammed
/ 22

أريد زواج عادي , مسيار , تعدد
noussa-1980
/ 46

أريد زواج عادي
الطموح بشير الحسنه
/ 20

أريد زواج عادي , تعدد , مسيار
ميكاسا
/ 26

أريد زواج عادي
ابو النمس
/ 26

أريد زواج مسيار , عادي
maream-2004
/ 22

أريد زواج عادي
Ahmedasd8231
/ 24

أريد زواج عادي
1719msl
/ 18

أريد زواج عادي
muji_scotland
/ 28

أريد زواج عادي
المزيد...