إبحث عن شريك العمر
عن ماذا تبحث ؟
العمر بين
و
 

تطبيقات الزواج و هل هي الحل لـ تأخر الزواج ولا وهم جديد؟

يا ترى ممكن نلاقي بنت الحلال أو عريس الأحلام في عالم التطبيقات؟ كتير مننا بيسأل نفسه، هل دي بجد هي الطريقة اللي هتحقق حلم تأسيس بيت، ولا مجرد رحلة تانية هتضيع وقتنا؟ تعالى نشوف مراجعة صادقة من قلب اللي جربوا.

يا ترى فيه حد فينا ما فكرش في يوم ازاي اتجوز؟ أو فين الاقي بنت الحلال اللي تكمل حياتي؟ كتير مننا بيحس إن تأخر الزواج بقى مشكلة بتطول، والحلول التقليدية مبقتش زي الأول. كتير بنقعد نقول نفسي الاقي حد محترم، أو عايز واحدة كويسة، بس فين؟


ممكن تكون فكرت زيي في تطبيقات الزواج. ياريت تكون حل سحري، بس هل هي بجد بتساعد ولا مجرد وهم جديد بيضيع وقتنا ومشاعرنا؟ والله السؤال ده بيطرح نفسه، خصوصًا لما بنكون بندور على بجد شريك حياة عشان تأسيس بيت مش مجرد علاقة عابرة. ناس كتير بتقولي فين اروح، فين الحق ألاقي حد؟


الصراحة، فيه ناس كتير نجحت إنها تلاقي نصيبها عن طريق التطبيقات دي. يعني ممكن تكون ماشي في الشارع وتشوف واحد أو واحدة مبسوطين وتقول لنفسك ازاي الطريقة اللي وصلوا بيها لكده. كتير منهم بجد بيحكوا إنهم لقوا اللي كانوا بيدوروا عليه، حد بيشاركهم نفس القيم والأحلام. أنا شخصياً أعرف حالات كتير بنت الحلال فيها لقت عريسها عن طريق تطبيق، والعكس صحيح.


بس في نفس الوقت، فيه شكاوي كتير ومشاكل. يعني ممكن تقعد تدور على عريس أو عايزة اتجوز وتقضي شهور أو سنين وماتلاقيش حد مناسب. ناس كتير بتقول محتاج حد محترم، بس اللي بتقابله مش كده. فيه صور مش حقيقية، فيه ناس مش جادة، وفيه اللي بيكذب في معلوماته. الواحد بيسأل نفسه، فين الأمان، فين الصدق في المواقع دي؟ ازاي أقدر أميز بين الجاد والمش جاد؟


الخلاصة إن تطبيقات الزواج ممكن تكون أداة، بس مش الحل الوحيد أو السحري. ضروري نكون واعيين للي فيها، ونعرف إن النجاح بيعتمد على حظك ومجهودك في البحث والصبر، والأهم إنك تكون عارف إيه اللي أنت عايزه بالظبط. لو سمحت، خليك واقعي وماتعلّقش كل أمالك عليها. استخدمها بحكمة، وادعي ربنا يرزقك بنت الحلال أو عريس الهنا. نفسي ألاقي حلول أسرع بجد، بس الصبر مفتاح الفرج. وفي النهاية، كل واحد فينا عاوز يتجوز ويلاقي السعادة، سواء في القيروان أو أي مكان تاني. الحل ايه؟ هو إننا نستمر في البحث بكل الطرق الممكنة، ونستعين بربنا.

عدد الزيارات
1219

مقالات مشابهة


أعضاء مقترحين
مرمر-40
/ 40

أريد زواج عادي
اسمر الدمشقي
/ 41

أريد زواج مسيار
lina12-المغرب
/ 29

أريد زواج عادي
محمد هليلاتي
/ 22

أريد زواج مسيار
lily-28
/ 27

أريد زواج تعدد
king-1974
/ 52

أريد زواج مسيار , تعدد
Agami
/ 38

أريد زواج عادي
ريس الوادي
/ 29

أريد زواج تعدد
ليندا-32
/ 32

أريد زواج عادي
سعدون1999
/ 27

أريد زواج مسيار
عز المغربيات
/ 25

أريد زواج مسيار
طارق ابو محمد-2000
/ 26

أريد زواج عادي , مسيار , تعدد
باتولي51
/ 51

أريد زواج تعدد , مسيار , عادي
wad Anoor
/ 28

أريد زواج عادي , مسيار
wasfk228
/ 26

أريد زواج عادي
حسوني4
/ 26

أريد زواج عادي , مسيار , تعدد
غااال
/ 22

أريد زواج عادي
wsan wsam
/ 26

أريد زواج عادي
دودو-26
/ 25

أريد زواج مسيار , تعدد , عادي
Emmy-29
/ 28

أريد زواج عادي
amy_ami
/ 30

أريد زواج عادي
صقر الشيخ
/ 24

أريد زواج عادي
شهرزاد-1979
/ 47

أريد زواج عادي
wael-2007
/ 19

أريد زواج عادي
سامسونج
/ 19

أريد زواج مسيار
وسيم-2007
/ 19

أريد زواج مسيار
Maggie stasha
/ 25

أريد زواج عادي
hgfdsawerty
/ 27

أريد زواج عادي , مسيار , تعدد
dayo-23
/ 22

أريد زواج عادي
رجل بلا شريكة
/ 43

أريد زواج عادي , مسيار , تعدد
المزيد...