إبحث عن شريك العمر
عن ماذا تبحث ؟
العمر بين
و
 

اوعى تتجوز قبل ما تعرف السر ده!

كلنا بنحلم باليوم اللي نقول فيه "ألف مبروك" على جوازنا، بس يا ترى عارفين إيه اللي مستنينا بجد؟ خبير الزواج النهاردة هيكشف لينا أسرار محدش بيقولها قبل ما ندخل القفص الدهبي، خاصة للي بيدور على بنت الحلال أو عريس.
يا جماعة، كتير من الشباب والبنات بيجوا يسألوني، بيقولوا لي: "يا خبير، كيفاش نلقا بنت للزواج؟" أو "انا بدور على عريس، اعمل ايه؟" وكمان "ازاي الاقي حد يناسبني؟" بجد، أسئلة كتير بتدور حوالين الخوف من المجهول والرغبة في الاستقرار. وفين الحق في كل ده؟ الحقيقة إن الجواز مش بس كيك الزفاف والأفراح والدنيا اللي بتبان وردي في الأول. الجواز رحلة محتاجة فهم ووعي.

أول حاجة عايز أقولها، واللي كتير مابيفهموهاش، إن كتير من الشباب والبنات بيبقوا فاكرين إن الحب لازم يكون موجود من قبل الجواز، وإلا الجواز ده فاشل. الكلام ده مش مظبوط تماماً. فيه حاجة اسمها حب بعد الزواج، وده نوع تاني من الحب، مبني على العشرة والمواقف والدعم المتبادل. ده الحب الحقيقي اللي بيستمر وبيكبر. يعني لو أنت دلوقتي بتسأل نفسك "فين الاقي الحب ده؟" أو "نفسي الاقي حد أحبه"، الإجابة ممكن تكون إنك تبدأ بالاحترام والتقدير والقبول، والحب هيجي لوحده مع الوقت والمواقف الحلوة.

كتير من اللي بيجيلي بيبقى عايز يتجوز بسرعة، وبيقول "انا عايز اتجوز ضروري" أو "انا محتاج حد محترم". المشكلة إن السرعة دي ممكن تخلينا نختار غلط. مهم جداً إننا نحدد إيه اللي بنبحث عنه بالظبط. هل أنت عايز واحدة كويسة وبس؟ ولا ليك معايير تانية؟ فيه ناس مثلاً بتدور على زواج مسيار الرياض حي، وده ليه ظروفه ومعاييره، وفيه ناس عايزة الجواز التقليدي. المهم إنك تبقى فاهم أنت عايز إيه بالظبط، وإيه اللي يناسبك.

الناس بتقولي "ازاي الطريقة عشان ألاقي شريك حياتي؟" أو "فين أروح؟" أنا أقول لك، متتسرعش. خد وقتك في التعارف، اسأل عن الشخص كويس. مش لازم أول واحد أو واحدة تقابله يكون هو ده خلاص. لو سمحت، ركز على الجوهر مش المظاهر. كتير بيبقى مركز على الشكل أو المركز الاجتماعي، وبينسى إن العشرة هي الأساس. بنت الحلال أو عريس الأحلام مش لازم يكون كامل، المهم يكون إنسان فيه الأصل والتربية، ويقدر قيمة العلاقة.

ياريت كل واحد فينا يفكر كويس قبل ما ياخد الخطوة دي. الجواز مش بس "ألف مبروك" في يوم الفرح، ده بناء لحياة كاملة. اعمل ايه عشان أنجح؟ اسمع لقلبك وعقلك سوا، واستشير أهل الخبرة. والله، هتلاقي الحلول لو دورت صح وفهمت إن الزواج ده مسؤولية مش بس فرحة يوم وليلة. عاوزك تبقى مستعد لكل ده، عشان لما يجي يوم الفرح وتسمع الدي جي أفراح شغال، تبقى عارف إنك بنيت قرارك صح.
عدد الزيارات
469

مقالات مشابهة


أعضاء مقترحين
the optimiste
/ 29

أريد زواج عادي
Okba7
/ 31

أريد زواج مسيار , عادي , تعدد
ساريتا-29
/ 31

أريد زواج عادي
sayyad haider
/ 32

أريد زواج مسيار , عادي
Sany44
/ 33

أريد زواج عادي
abdala40
/ 40

أريد زواج مسيار , عادي
farah 4343
/ 31

أريد زواج عادي
عمار ادم
/ 32

أريد زواج عادي , مسيار
راجية الرحمن-29
/ 28

أريد زواج عادي , مسيار , تعدد
فصفص1984
/ 42

أريد زواج عادي
Rashida
/ 36

أريد زواج عادي
Hedi lb
/ 43

أريد زواج عادي
HADJA MAMAN
/ 36

أريد زواج تعدد
fouaz555
/ 43

أريد زواج عادي , مسيار , تعدد
moon-23
/ 22

أريد زواج مسيار , عادي , تعدد
هدهد1990
/ 35

أريد زواج عادي
فافو-1970
/ 55

أريد زواج عادي
yasser -50
/ 49

أريد زواج عادي
Abeer-1973
/ 53

أريد زواج عادي
فارس القدر
/ 51

أريد زواج عادي , مسيار
Rima-35
/ 39

أريد زواج عادي
ابوبكر على53
/ 54

أريد زواج عادي
racha2000
/ 26

أريد زواج عادي
THE TiGER-30
/ 30

أريد زواج عادي , مسيار
zizo1
/ 32

أريد زواج عادي , تعدد
waleed-1970
/ 55

أريد زواج عادي , مسيار , تعدد
asil-1970
/ 56

أريد زواج عادي , تعدد
bilal1980
/ 45

أريد زواج عادي , مسيار
فوفو-29
/ 29

أريد زواج عادي
احمد 1986-الإمارات
/ 39

أريد زواج عادي
المزيد...